top of page

In de media

Digital Empathy

De lezing in Venezia over Digital Empathy. Helaas alleen maar te begrijpen voor wie Italiaans in zijn talen pakket heeft.

Digitaal Welzijn

Een mooi gesprek met Johan Dhaeseleer over hoe (digitale) communities je digitaal welzijn beïnvloeden.

Communities mensen en processen

En zo beland je ineens in een aflevering van Zonheuvel TV. Met Jytte Gilssenaar, directeur van SBI Formaat hebben we een gesprek gehad over hoe het hybride werken verandering gaat brengen in ons leven.

Podcast over communities

Ik heb met Caroline de Cristofaro (connact.online) een mooi gesprek gehad over communities. Oortjes in en luisteren maar :)

BNR Werkverkenners

Met elkaar verbonden vanuit huis?
Geen idee waar de rest van het bedrijf mee bezig is. En sowieso ben je voor je gevoel een beetje losgeweekt van je collega’s. Maar tegelijkertijd ben je ook helemaal klaar met de pubquizzen en Teams-borrels. Zie hier het resultaat van thuiswerken. Hoe raak je toch weer verbonden met elkaar? Dat in deze BNR Werkverkenners.

BNR Ask me anything

Vandaag denkt Jörgen met zijn luisteraars na over de duivelse dilemma’s die horen bij de anderhalve meter-samenleving. Premier Rutte zei gisteren dat we nu moeten nadenken over hoe we onze schaarse ruimte in de nabije toekomst gaan verdelen. Jörgen praat met luisteraars en vier experts!

BNR in Bedrijf - Freedom.nl

Binnen drie dagen had Freedom Internet, de 'opvolger' van XS4all, 2,5 miljoen euro binnen via crowdfunding. Nu wordt er hard gewerkt om in 2020 ook echt internet te kunnen aanbieden. Ik kreeg de uitnodiging om mee te doen in de uitzending.

BNR in Bedrijf - The VR Room

Een leuk gesprek met een enthousiaste ondernemer over Virtual Reality. Hij opende kort geleden de tweede vestiging van The VR Room.

Facebook Study

Facebook wil je betalen om mee te kunnen kijken op je smartphone. Maar dan ook bijna alles.

Whatsapp, wat het al dat geld waard?

Het is deze week vijf jaar geleden dat Facebook WhatsApp over heeft genomen. 14 miljard, dat mocht Mark Zuckerberg aftikken voor de populaire chatapp.

Overlast app van de NS

Als je te maken krijgt met overlast in de trein, dan kun je dat straks per app of sms melden. De NS start dit voorjaar met een proef in het zuiden van het land. BNR vroeg mijn mening.

Een goed gesprek tijdens Brave New World

Tijdens Brave New World had ik een mooi gesprek met Jona Bootsma over de conferentie zelf en het onderwerp 'tijd' dat ik ook in een van mijn lezingen heb verwerkt. Luister je mee?

Van mens tot staart. Een serie gesprekken met Nicole Smet

Een creatieve kijk op de technologische ontwikkelingen.
Nicole Smet praat met Kristian Esser, innovatie-onderzoeker en ondernemer.
Podcasts van 20 minuten voor niet-bèta’s.

Digitale transformatie is top of mind

Eric ten Harkel, CEO van het bedrijf Coolprofs waar ik ooit een lezing voor heb mogen geven, heeft dit fijn artikel geschreven voor Computeble waar ik wordt vermeld. Dankjewel Eric.

TravMagazine en Blockchain

Een mooi artikel geschreven door Theo de Reus over blockchain naar aanleiding van de lezing die ik in November in Sevilla heb gegeven.

Amazon zet in op meer video in de shop.

Reviews, unboxingvideo's en instructiefilmpjes... het internet staat er vol mee, vooral op YouTube. Nu stort ook Amazon zich op deze business! Dat blijkt allemaal uit een patent dat Amazon gekregen heeft. Meer content op Amazon.com, meer verkoop en... lagere prijzen? Te gast is Kristian Esser van Mr.Harder, strateeg op het gebied van sociale technologie en innovatie. Backup is Michiel Steltman, directeur van de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland.

How humans will become aware of the cyborg revolution

Als onderdeel van het congres Bravenewworld dat in 2017 is gehouden in Leiden, is in het blad Beyond Humans een artikel geschreven over Technolympics.org

Robot e Cyborg aiuteranno le persone. E il business?

Deze keer in het Italiaans. Italië is een groot retailland en het marketingblad Markup heeft mij gevraagd een visie te geven over de toekomst van robots en cyborgs.

De macht van sociale media

Vandaag in gesprek met Jörgen Raymann over de macht van sociale media en in het bijzonder die van Facebook. Een bijzonder gesprek waar ook Peter Olsthoorn en Roeland Dietvorst deel aan hebben genomen. Uitzending gemist? Geen probleem, zoals altijd hier de herkansing. 

Slimme speakers?

Slimme speakers in huis maken je leven makkelijker, maar ook adverteerders houden deze nieuwe producten nauwlettend in de gaten. Want hoe kunnen zij hun product nog aan de man brengen? Dat vragen we aan Kristian Esser, met zijn bedrijf Mr.Harder houdt hij zich bezig met sociale technologie. Backup is Ben van der Burg van IT-bedrijf Triple.

Technolympics

Radio24 is de BNR van Italië en ook daar onderdeel van de financiële krant Il Sole 24 ore. Enrico Pagliarini is de host van het technologisch programma 2024 en heeft in dit interview gevraagd wat Technolympics allemaal doet. Voor de liefhebbers…in het Italiaans.

Facebook Stories

De zoveelste kopieer actie van Facebook maar, waarom? En wat is de achterliggende strategie?
Hier mijn reactie tijdens het programma Spitsuur gepresenteerd door Petra en Thomas.

Een interview over Technolympics

Tijdens Permanent Beta Dag 9 hadden we ineens zendtijd.

Youtube en ontevreden adverteerders

Vloggers vloggen maar wat, om zoveel mogelijk aandacht te krijgen, inderdaad, om geld te verdienen. De adverteerders die zorgen voor die inkomsten klagen over het gebrek aan controle die ze hebben over de plaatsing van hun commercials. Google kan (op dit moment) moeilijk 500 uur film per minuut gaan monitoren. Hoe lossen we dit op? Mijn reactie op BNR.

Snapchat

Frits Huffnagel was nieuwsgierig naar mijn mening over Snapchat en het feit dat ze het Facebook aanbod van 3 miljard hebben afgewezen. Dat gebeurde in het programma Zakendoen Met.

10 jaar Facebook

Naar aanleiding van het tien jaar bestaan van Facebook was ik te gast bij Paul van Liempt in zijn programma op BNR.

Slimmer samenwerken

Een mooi gesprek met Herbert Blankesteijn over hoe bedrijven beter en slimmer kunnen samenwerken. Social media past bij non-lineair denken. Ben je nieuwsgierig geworden na het luisteren van de uitzending? Kijk naar wat onze workshop Google+samenwerken voor je bedrijf kan betekenen.

NIET MEER BESCHIKBAAR
Hyves en nu?

Het was weer een mooie uitzending bij BNR Digitaal. Naar aanleiding van mijn artikel op Marketingfacts is er een uitzending geweest waar ze de verschillende gesprekpartners aan tafel hebben gezet. Ik was uitgenodigd samen met Maarten Naaijkens van Hyves en zelf had Herbert Blankesteijn sidekick Boris Veldhuijzen van Zanten bij zich. Een mooi gezelschap voor een mooi gesprek.

Hoe T-Mobile socialer is geworden

Bij de meeste medewerkers van T-Mobile zal de naam Kristian Esser niet gelijk een belletje doen rinkelen. Toch hebben velen al kennis gemaakt met zijn digitale kindje: Magenta Talks. Deze virtuele verhalenvertelster is het product van zijn bedrijf StoryPorter, dat hij samen met Simon Oldenbeek heeft opgericht.

Miss Yellow weer op bezoek bij BNR

Gisteren was Miss Yellow samen met Sander Willems van Heijmans te gast bij BNR. Het fragment kun je via bovenstaande link terugluisteren. Ik ontving veel positieve en enthousiaste reacties naar aanleiding van de uitzending en de presentatie van Sander bij Frismakers. Zou jij voor jouw organisatie ook een Miss Yellow willen hebben? Neem gerust contact met me op!

De Corporate Travelpad

Heb je de uitzending bij BNR Digitaal live gemist? Hier heb je de herkansing.

Over Google+

Gisteren was ik te gast in de studio van BNR Nieuwsradio om met presentator Herbert Blankesteijn te praten over Google+. Tijdens het programma BNR Digitaal hebben we het gehad over de eerste indruk van Google+ maar ook over de concurrentiestrijd tussen Facebook en Google die nu officieel begonnen is. Heel erg leuk om niet alleen via mijn blogs mensen te vertellen over de ontdekkingstocht op Google+ maar dit ook op de landelijke radio te mogen doen.

StoryPorter

Hier kun je luisteren naar wat StoryPorter doet (wel in het Italiaans). Voor het programma 2024 gepresenteerd door Enrico Pagliarini – vooraanstaand radio journalist en gespecialiseerd in online technologie – vertelde ik wat we voor T-Mobile Nederland hebben gedaan.

bottom of page