top of page

Digitale transformatie

Slimme keuzes maken.

Op een dag merk je dat het niet meer zo vanzelfsprekend gaat. De producten of diensten van het bedrijf sluiten niet meer aan op de nieuwe digitale wereld. Op afstand werken heeft voordelen maar je processen en mensen zijn er nog niet aan toe. Ook blijkt dat je je klanten niet meer zo goed kan bereiken.

Je vermoedt enorme trajecten die veel geld gaan kosten en het bedrijf verlammen.

 

Maar het kan ook anders
Ik kan snel in de organisatie duiken en inschatten wat de quick wins zijn en waar structureel aan moet worden gewerkt. De onderneming wordt niet vertraagd, de snelheid blijft er in en je krijgt een helder beeld van wat er allemaal moet gebeuren. Met die inzichten kunnen we vervolgens de strategie uitzetten.

"Kristian helped our company to share and augment knowledge through the whole organisation creating an agile playground for innovation."

Anotonio Zamperla – CEO Zamperla S.P.A. (Italy)

Waarom met mij werken?

Je moet alleen met mij werken als je een klik voelt. Dat bepalen we samen in het intakegesprek. Ik werk zelfstandig en heel toegewijd aan mijn opdracht en heb een groot netwerk om mij heen. Dat heeft voordelen. Creativiteit is een van mijn belangrijkste eigenschappen.

Technologie

Naast creativiteit is technologie mijn speerpunt. Ik geef regelmatig lezingen over de impact van technologie op mensen en bedrijven. Mijn kennis over de nieuwste ontwikkelingen is dus binnen handbereik.

Lees meer in mijn volledige bio.

VOOR PRODUCTEN OF DIENSTEN

Wanneer een product of dienst niet meer aansluit op de markt dan moet je daaraan werken. Ik zorg ervoor dat er een betere fit naar de (online)markt ontstaat.


Dat doe ik door brainstormsessies met het verantwoordelijke team te begeleiden. Daarnaast denk ik mee, bied ik al mijn kennis aan en definieer na de brainstorm wat de next steps zijn om je product of dienst te verbeteren. 
 

Wanneer het project een vervolg heeft kan ik voor de klant het project leiden. 
Van tevoren hebben de doelen gedefinieerd. De resultaten worden achteraf gemeten. 
 

VOOR PROCESSEN

De processen in een organisatie worden steeds vaker ondersteund door digitale middelen. Het varieert van de inzet van een online tool tot aan het samenwerken in online communities. Maar het zijn de mensen die ermee moeten werken, en dat moeten ze zelf willen.

 

Ik neem het team mee naar de volgende stap door ze te inspireren en te leren hoe dat te doen. Het gaat over Smart Working wat vaak hand in hand gaat met het ontwikkelen van een interne kenniscommunity.

Na mijn interventie kunnen medewerkers makkelijker op afstand werken en bouwen ze aan een kenniscommunity voor de organisatie.
 

VOOR COMMUNICATIE

Bedrijven communiceren tegenwoordig via verschillende kanalen en dat gebeurt via verschillende mensen in de organisatie. Dit kan lastig zijn. Ik ga met een klein team aan de slag om een heldere communicatie-strategie te ontwikkelen dat niet alleen de middelen maar ook de processen structuur geeft. De ‘brandstory’ staat hierbij altijd aan de basis. Het online dialoog ondersteund je bedrijf, je product en je acquisitie.

Na mijn interventie kan het bedrijf met meer vertrouwen aan de slag en kan er door de juiste structuur worden gemeten wat de effectiviteit van het online dialoog is.
 

De verhalen

Prysmian Group: Dertien HR managers van Noord Europa (het bedrijf heeft 40.000 medewerkers) hebben meegedaan aan Brainstorm to go. De ‘Big question’ was: How Might We embrace technological change for the workplace? 
In de brainstorm hebben we verkend wat deze vraag teweegbrengt voor hun organisatie en hebben daarvoor verschillende ideeën in kaart gebracht. Dat overzicht geeft het team inzicht en commitment voor de volgende stappen die moeten worden genomen. De sessie was in het Engels.

Philips: Met een team van 7 specialisten hebben we verkend wat Blockchain kan betekenen voor de 'supply chain' van de onderneming. Als vervolg hierop hebben we met het hele team meegedaan aan de Odyssey Blockchain Hackathon in Groningen.

CBRE Global Investors: We hebben met een team gewerkt aan een nieuw on- en offline service model. Als vervolg hierop hebben we een 'Request For Proposal' gedaan voor het ontwikkelen van een nieuw online business en service platform om hun klanten beter en sneller van dienst te kunnen zijn.

Zamperla: Voor een van de grootste achtbanen fabrikanten ter wereld (en eigenaar van Coney Island NY) heb ik er voor gezorgd dat innovatie meer ruimte kon krijgen binnen de onderneming. De brainstormsessies waren onderdeel van een Design Thinking project dat ik 8 maanden lang heb ondersteund.

KRISTIAN WORDT VAKER ALS EXPERT GEVRAAGD BIJ PROGRAMMA'S VAN BNR NIEUWSRADIO
 

bottom of page