Brainstorm

to go

De perfecte kick-off voor je project.

Brainstorm to go is de perfecte kick-off voor je project. Samen met het team gaan we antwoord geven op de ‘big question’ oftewel de vraag die centraal staat in je project. Na 4 uur samenwerken hebben we inzichten over de strategische aanpak, meerdere startpunten gedefinieerd voor de next steps en, heel belangrijk, staat er team vol energie klaar om verder aan het project te werken.

Wat is jullie ‘big question’? Of kies uit één van de volgende:

 • Hoe kunnen we kennis delen in onze organisatie?

 • Hoe veranderen we in een digitale organisatie?

 • Hoe kunnen we op afstand samenwerken?

 • Hoe creëren we een social media strategie?

Elke vraag kan het begin zijn van een project. Met Brainstorm to go gaat het team met een heldere visie aan het werk.

"I am happy to say that Kristian exceeded my high expectations with his keynote speech and brainstorming session with us from Prysmian Group. Our topic was "how to embrace digital transformation in our workplace". A very inspiring day!"

Olivia Normark (People Development North Europe Prysmian Group)

Voorbereidend gesprek

We plannen een Zoom videogesprek om jouw wensen door te nemen en het doel van de brainstorm te bepalen.

Inspiratie talk

Voorafgaand aan de brainstorm geef ik een inspiratietalk van ongeveer 15 minuten toegespitst op het doel.

Brainstorm

De brainstorm methodologie is afgestemd op de samenstelling van het team.

Digitaal verslag

Je ontvangt een verslag in Power Point, Keynote of Google Slides waarmee je aan de slag kunt gaan.

Waarom met mij werken?

Je moet alleen met mij werken als je een klik voelt. Dat bepalen we samen in het intakegesprek. Maar als ik mezelf mag pitchen... mijn carriere is begonnen in de creatieve sector en brainstormen is voor mij een logisch proces. Door te ondernemen heb ik het gevoel ontwikkeld om ideeën te toetsen op haalbaarheid. ​Ik ben in staat om een team in de juiste setting te krijgen om de brainstorm zo effectief mogelijk te laten verlopen. Een combinatie van inspiratie, kennis van verschillende methodologieën, strategisch denken en creativiteit zorgen voor een optimaal proces.

Technologie

Naast creativiteit is technologie mijn speerpunt. Ik geef regelmatig lezingen over de impact van technologie op mensen en bedrijven. Mijn kennis over de nieuwste ontwikkelingen is dus binnen handbereik.

Lees meer in mijn volledige bio.

De investering

€ 1.450,- 

+ Overlegmomenten (1 uur)

+ Voorbereiding (3 uur)

+ Inspiratiemoment en brainstorm (4 uur)

+ Digitaal verslag uitwerken (4 uur)

 • Op aanvraag kan een externe locatie worden gehuurd.

 • De brainstorm kan naar wens worden verlengd in blokken van maximaal 4 uur.

 • Extra externe specialisten kunnen op aanvraag worden toegevoegd.

Deze brainstorm online in smart working?

In dat geval wordt een deel van de cursus Smart Workshop geïntegreerd in het proces voor een extra bedrag van 500,- euro.

Nog een aantal goede redenen

 • Een externe specialist is neutraal.

 • Een externe specialist brengt kennis.

 • Het héle team heeft de handen vrij.

 • Alles wordt voor je geregeld.

"Ik was op zoek naar een spreker die een inspirerende lezing over de toekomst zou kunnen geven én een sessiebegeleider om deze lezing te verbinden aan een brainstorm en discussie. En dan bij voorkeur alles ook graag op maat zodat de sessie precies zou aansluiten bij de aanwezigen. Leek een onmogelijke zoektocht, maar Kristian wilde dit alles graag voor ons vervullen. In samenwerking hebben we een mooi programma opgetuigd, en toen door de Corona-crisis de sessie niet live kon doorgaan, heeft Kristian de sessie omgegooid tot een online sessie! Hierbij kregen we naast de inhoud van de sessie ook nuttige informatie over digitaal samenwerken. Al met al een zeer prettige samenwerking!"

(Jane Roos - Advies- en Ingenieursbureau Tauw)

KENNIS DELEN

Kennis delen staat aan de basis van innovatie maar hoe krijg je dat georganiseerd en geborgd in de organisatie?

 

Start dit project en leg de basis voor een transparante en slimme organisatie.

Output

Inspiratie en plan van aanpak voor de 'next steps'.

DIGITALE ORGANISATIE

De digitale transformatie is niet alleen een technische uitdaging maar vooral een kwestie van mentaliteit. Hoe ga je ervoor zorgen dat je collega’s mee gaan?

 

Start dit project en krijg een heldere visie over de aanpak.

Output

Inspiratie en plan van aanpak voor de 'next steps'.

SMART WORKING

De files worden langer en werknemers werken steeds vaker op verschillende locaties. Online samenwerken moet je leren maar hoe krijg je de organisatie zo ver?

 

Start dit project om te weten hoe dit aan te pakken.

Output

Inspiratie en plan van aanpak voor de 'next steps'.

SOCIAL MEDIA STRATEGIE

Het verhaal van het bedrijf wordt steeds vaker verspreid via social media kanalen. Hoe zorg je ervoor dat het een goed en consequent verhaal is?

 

Start dit project om een goede strategie in kaart te brengen.​

Output

Inspiratie en plan van aanpak voor de 'next steps'.

De verhalen

Prysmian Group: Dertien HR managers van Noord Europa (het bedrijf heeft 40.000 medewerkers) hebben meegedaan aan Brainstorm to go. De ‘Big question’ was: How Might We embrace technological change for the workplace? 
In de brainstorm hebben we verkend wat deze vraag teweegbrengt voor hun organisatie en hebben daarvoor verschillende ideeën in kaart gebracht. Dat overzicht geeft het team inzicht en commitment voor de volgende stappen die moeten worden genomen. De sessie was in het Engels.

Philips: Met een team van 7 specialisten hebben we verkend wat Blockchain kan betekenen voor de 'supply chain' van de onderneming. Als vervolg hierop hebben we met het hele team meegedaan aan de Odyssey Blockchain Hackathon in Groningen.

CBRE Global Investors: We hebben gewerkt aan een nieuw on- en offline service model. Als vervolg hierop hebben we een 'Request For Proposal' gedaan voor het ontwikkelen van een nieuw online business en service platform om hun klanten beter en sneller van dienst te kunnen zijn.

Zamperla: Voor een van de grootste achtbanen fabrikanten ter wereld (en eigenaar van Coney Island NY) hebben we er voor gezorgd dat innovatie meer ruimte kon krijgen binnen de onderneming. De brainstormsessies waren onderdeel van een Design Thinking project dat we 8 maanden lang hebben ondersteund.

KRISTIAN WORDT VAKER ALS EXPERT GEVRAAGD BIJ PROGRAMMA'S VAN BNR NIEUWSRADIO